Miért válasszuk a lenmagolajat?

2020-04-08 10:07 |

Sokan tudnának arra a kérdésre válaszolni, hogy az íze vagy a hatása miatt szeretik a lenmagolajat, akik még nem, azoknak itt egy kis ízelítő.

Először foglalkozzunk a nehezével, hiszen ezzel találkozunk először, nálam kóstoltatás alkalmával gyakran felmerül.
Ez pedig az íz, és amit erről tudni kell: érezhető benne a lenmag íze, majd kissé kesernyés ízű, de ez leginkább a friss dió héjának ízéhez hasonlít végén határozott dió beütéssel. Minél frissebb, annál kevésbé kesernyés. Semmiképpen ne várjunk semleges ízt.

Ha ezen túl vagyunk, már sokkal könnyebb dolgunk van, hiszen a lenmag olaja tele van omega3 zsírsavval, ami rendkívül jó gyulladáscsökkentő hatással bír 
segít a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében, érelmeszesedés, trombózisveszély kockázatának és a koleszterin szintjének csökkentésben
hatékony az ízületek- és kötőszövet egészségére
kiváló immunerősítő.

Ha sportolókat, testépítőket kérdezek, használják, mert támogatja az izomtömeg növelést, regenerálást, hormonrendszert.

Azt is fontos figyelembe vennünk, hogy esszenciális zsírsavról beszélünk, amit a szervezet nem tud előállítani, ezért nekünk kell bevinni valamilyen formában és erre a lenmagolaj az egyik legkézenfekvőbb lehetőség.

Jó hír, hogy sokan kifejezetten szeretik az ízét, naponta fogyasztanak belőle egy-egy kiskanállal, de salátákra, kenyérre téve, levesekhez adva általában észrevétlenül bárki megeszi.

És, ha mindez még nem elég, külsőleg égési sérülések gyorsabb, szebb gyógyulására, száraz, ekcémás bőrre is lehet kenegetni.